#1
16/08/22
Raamfolie en hoogrendementsglas hr++, mag het wel of niet?
Statische raamfolie en hoogrendementsglas, dubbelglas en isolatieglas, mag het wel of niet? Het antwoord waar je naar op zoek bent? Onze kwaliteit statische raamfolie mag toegepast worden op al deze...
Statische raamfolie en hoogrendementsglas, dubbelglas en isolatieglas, mag het wel of niet?
Het antwoord waar je naar op zoek bent?
Onze kwaliteit statische raamfolie mag toegepast worden op al deze soorten glas, en we gaan je uitleggen waarom!
Hr++ glas is dubbel glas met een hoge isolatiewaarde. Niet alle foliesoorten zijn geschikt om te gebruiken op dit kwaliteitsglas. Bij het gebruik van de verkeerde raamfolie op deze soorten glas loop je zelfs de kans op een thermische glasbreuk.
Een thermische breuk kan ontstaan door het te warm worden van het glas. Het glas zet uit in het kozijn en soms wordt er een deel van het glas warmer dan een ander deel waardoor er spanning ontstaat op het glas. Deze spanning kan leiden tot een thermische breuk.
Onze eigen ervaring
Sinds we zijn verhuisd naar ons nieuwe huis, hebben we al het enkele glas vervangen met isolatieglas.
Uiteraard hebben we de glasspecialist en glaszetter een aantal vragen gesteld. De raamspecialist vertelde ons dat het belangrijk is om de ruimte tussen de folie en het frame/kitrand te behouden. Dat is een van de redenen waarom wij adviseren een open ruimte te behouden van minimaal 2mm. Hij vertelde ons dat er met onze kwaliteit raamfolie, geen problemen zullen zijn!
Je hebt verschillende soorten HR-glas. ‘Normaal’ HR, HR+, HR++ en zelfs HR+++. Des te meer plusjes, des te beter het glas isoleert.
Tussen het glas van HR(+++) zit een dunne, zonwerende laag. Daarom mag er bijvoorbeeld geen zonwerende folie toegepast worden op deze glassoort. Het voordeel van onze folies is, dat deze geen directe zonwerende functie hebben. Het houdt direct zonlicht tegen, maar de statische folies zijn niet zonwerend en absorberen geen warmte waardoor dit geen invloed heeft op de werking van het glas.
Een samenvatting?
Onze raamfolies hebben geen zonwerende, thermische werking en kunnen dus toegepast worden op HR, HR+, HR++ én HR+++ glas!
Oh, en wist je dat een glasbreuk maar heel zelden voorkomt?
En áls het dan gebeurd wordt dit vaak veroorzaakt door een al bestaande breuk of barst op de ruit of door te veel spanning op het glas vanuit de fabriek.